Постраждалі від російських повітряних атак українці можуть взяти участь у проєкті "Відновись" Фонду Вадима Столара
Новини
12.08.2024

Постраждалі від російських повітряних атак українці можуть взяти участь у проєкті "Відновись" Фонду Вадима Столара

Постраждалі від російських повітряних атак українці можуть взяти участь у проєкті "Відновись" Фонду Вадима Столара

Благодійний фонд Вадима Столара відкрив приймання заявок для постраждалих від російських повітряних атак українців на участь у проєкті "Відновись".

Рішення про це було прийнято безпосередньо після масштабних російських обстрілів 8 липня 2024 року, коли ворожі ракети атакували одразу кілька українських міст та завдали руйнувань, зокрема, медичному центру "Охматдит" найбільшій дитячій лікарні України. Наступного дня засновник Фонду Вадим Столар оголосив про надання допомоги у розмірі 10 000 000 гривень. З яких 5 000 000 гривень було передано на відновлення медичного центру "Охматдит", а ще 5 000 000 гривень спрямовано на психоемоційну допомогу потерпілим від повітряних атак українцям у межах проєкту "Відновись".

Фонд Вадима Столара реалізує проєкт "Відновись" понад два роки, практично від початку масштабної російської агресії. У межах цього проєкту різні категорії постраждалих від війни українців отримують психологічну допомогу та емоційно перезавантажуються у найбезпечніших та найкрасивіших місцях України. Загалом за час реалізації проєкту таку допомогу отримали вже майже 2 000 українських сімей.

“На проєкті “Відновись” ми з 2022 року надаємо психологічну та емоційну підтримку сім'ям з дітьми, які втратили на війні одного з батьків або залишилися без рідного дому. Зараз ми розширюємо наш проєкт і відкриваємо приймання заявок від сімей з дітьми до 18 років, які постраждали від атак російськими ракетами та безпілотниками. Зокрема, запрошуємо реєструватися сім'ї, які перенесли загибель чи тяжкі поранення близьких, або втратили житло”, розповіла Наталія Приходько, волонтерка Фонду.

“Масовані ракетні атаки на українські міста вкотре продемонстрували нелюдський характер війни, яку проти нас веде російський агресор. Показали всьому світу жорстокість і безпринципність нашого ворога, який вдарив ракетами по дитячій лікарні, центру матері та дитини, по багатоповерхових житлових будинках. А ще вони знову показали характер та взаємовиручку українців, які відразу ж почали розбирати завали, рятувати постраждалих та збирати кошти на ремонт дитячої лікарні. Я не міг залишитись осторонь і теж приєднався до загальнонаціонального збору на відновлення медичного центру "Охматдит". Але, крім цього, я вирішив відправити додаткові кошти на проєкт "Відновись" та разом із командою нашого Фонду провести реабілітаційні заходи для всіх постраждалих від російських повітряних атак. Не лише у Києві, і не лише 8 липня", сказав Вадим Столар.

Останні новини