Сьогодні, 26 травня, наша прекрасна і горда столиця відзначає свій день
Новини
26.05.2024

Сьогодні, 26 травня, наша прекрасна і горда столиця відзначає свій день

Сьогодні, 26 травня, наша прекрасна і горда столиця відзначає свій день

Сьогодні, 26 травня, наша прекрасна і горда столиця відзначає свій день.

Рашисти мріяли взяти "Київ за три дні" та зухвало уявляли, як маршуватимуть у парадній формі його центральними вулицями. Вони прагнули захопити столицю – і тим самим скорити усіх нас.

Тоді, на початку повномасштабного вторгнення, найкращі сини та доньки нашої країни стали на захист держави. Збройні Сили України пліч-о-пліч із добровольцями мужньо протистояли "еліті" російських військ: спецзагонам, десантникам, морським піхотинцям. Бої точилися вже у передмісті столиці.

Ті, хто лишився у місті й не міг взяти до рук зброю, згуртувалися, готували їжу захисникам, підтримували всіх, кому було складно. Вони допомагали облаштовувати блокпости та готували ворогу "пекельну" зустріч.

Після тривалих боїв російське угруповання, що наступало на Київ у кількості 25-30 тисяч військових, поламало зуби об відчайдушний опір українців, зазнало сильної поразки та відступило. І вже 2 квітня 2022 року Київщину було звільнено від окупаційних військ.

Попри всі плани ворога та велику чисельність його армії, столиця встояла тоді, ставши прикладом незламності для всієї країни. І продовжує мужньо стояти зараз, відбиваючи численні терористичні ракетні атаки росії. Київ пам'ятає ціну своєї свободи та низько схиляє голову у скорботі за воїнами, які віддали за неї своє життя.

З твоїм днем, хоробре місто відчайдушних людей!

Останні новини