Фонд Вадима Столара організовує турнір з футболу серед дитячих команд Київської області
Новини
05.09.2022

Фонд Вадима Столара організовує турнір з футболу серед дитячих команд Київської області

Фонд Вадима Столара організовує турнір з футболу серед дитячих команд Київської області

“Ми зібрали дітей з родин, яким через війну довелося покинути свої домівки. У всіх них різний досвід: хтось раніше займався футболом, а хтось тільки мріяв. Набір до групи розпочали ще на початку серпня, а зараз вже активно йдуть заняття, які проводяться професійними тренерами з Футбольної академії "Джуніорс Старс" ФК "Броварія”. Маленькі футболісти викладаються на повну силу та не приховують задоволення від тренувань. А ще – дуже чекають на майбутній турнір, де твердо налаштовані здобути призове місце!” – розповіла волонтерка Фонду Наталія Приходько.

Тренери футбольної академії впевнені, що колективні заняття спортом не тільки розвивають тіло, але й допомагають малечі адаптуватися на новому місці та завести нових друзів.

“На даний момент наше завдання – залучити дітей до занять спортом. У нашому випадку – футболом. Багато хто ще ніколи не займався з тренерами, для них все – вперше. Роботи дуже багато, якщо говорити про велику мету, але ми зараз хочемо показати дітям напрям, в якому можна рухатися, допомогти їм адаптуватися в новому місті, знайти заняття до душі та нових друзів”, – тренер академії Максим Кутаков.

Підготовка до турніру триватиме три тижні, а задіяні в ній юні футболісти віком від 7 до 10 років. Тренування проходять у місті Бровари.

Від початку масштабного вторгнення наша команда багато уваги приділяє підтримці вимушено переміщених осіб, адже люди, які втратили свій дім, найбільше потребують допомоги. Ми допомагали з евакуацією людей, розселенням переселенців, забезпечували їх необхідними ліками, надавали і продовжуємо надавати продуктові набори. Важливим напрямком нашої роботи є втілення соціальних проєктів для тих, хто постраждав від війни – особливо для діточок, які є майбутнім України.

Футбольний турнір – одна з низки таких ініціатив, мета якої – соціалізація дітей ВПО, залучення їх до спортивного, здорового способу життя, психологічна реабілітація.

Ми і надалі продовжуватимемо підтримувати та допомагати українцям, які опинилися в біді.

Останні новини