Фонд Вадима Столара запустив проєкт «Відновись», щоб оздоровити 1000 постраждалих від війни сімей
Новини
07.08.2022

Фонд Вадима Столара запустив проєкт «Відновись», щоб оздоровити 1000 постраждалих від війни сімей

Фонд Вадима Столара запустив проєкт «Відновись», щоб оздоровити 1000 постраждалих від війни сімей

Сім’ї, які постраждали від воєнних дій мають змогу безкоштовно відпочити в Карпатах в рамках проєкту.

«Відновись»‎ – це про спокій, порятунок на мить у затишній місцині дітей разом з мамою, татом або бабусею, дідусем, про цікаву буденність та лікування духу! Це можливість поринути у мирне життя, повернутись у дитинство, забути про проблеми та нарешті провести час разом. “Мета проєкту – допомогти 1000 українським сім’ям відновити емоційне здоров’я. Підтримати родини, які найбільше постраждали від війни та потребують уваги і турботи. Перші 200 сімей вже відновлюються у Карпатських горах.” - наголосила волонтерка Фонду Наталія Приходько.

Для реалізації проєкту була зібрана команда професіоналів для проведення заходів, зокрема: арт-терапія, уроки малювання та ліпнини, спортивні ігри та секції, басейни та відпочинок на природі серед річок та гір.

“Була розроблена програма по відновленню емоційного здоров’я дорослих і дітей, що зіткнулися з жахами війни. Вони отримують повноцінний відпочинок, екскурсії, заспокійливі та пізнавальні уроки і майстер-класи, релакс на узбережжі річки та можливість на кілька днів забути про всі незгоди, з якими стикалися останні місяці”, - зазначила волонтерка.

Кожна родина отримає проживання у комфортних номерах, трьохразове харчування, психологічну підтримку від спеціалістів та волонтерів.

Взяти участь у програмі відновлення мають можливість сім’ї українців з дітьми до 18 років, які внаслідок війни втратили житло, або одного з батьків. Усі витрати Фонд закриває самостійно.

“Ми від початку зосередилися на допомозі захисникам, а також постраждалим від війни. Волонтери працюють з вимушеними переселенцями та доставляють гуманітарні вантажі. Кожного разу ми спілкуємося з людьми, відчуваємо їхній біль, бачимо, наскільки їм необхідне моральне відновлення. Саме ці зустрічі стали поштовхом для створення проєкту “Відновись”. Просимо всіх небайдужих долучатися до допомоги постраждалим від воєнних дій українцям!” - закликала Наталія Приходько.

Останні новини