Юристка нашого Фонду Крістіна Приходько продовжує серію відеопорад
Новини
06.06.2024

Юристка нашого Фонду Крістіна Приходько продовжує серію відеопорад

Юристка нашого Фонду Крістіна Приходько продовжує серію відеопорад

Юристка нашого Фонду Крістіна Приходько продовжує серію відеопорад, в яких вона пояснює тонкощі нового закону про мобілізацію.

Сьогодні у відео експертка дає роз’яснення щодо чітко визначених законодавством випадків, які підтверджують факт вручення повістки військовозобов’язаному.

Дивіться відео, щоб дізнатися, коли повістка вважається врученою.

Та у дописі нижче більш детально читайте про п’ять основних випадків, які підтверджують факт вручення повістки особисто та поштою.

1. Якщо повістку вручено особисто уповноваженою особою, то підтвердженням про її отримання буде особистий підпис або відеозапис вручення Вам повістки чи ознайомлення з її змістом. Навіть якщо Ви від неї відмовились.

У разі, коли Вам надіслали повістку поштою, є декілька варіантів підтвердження. А саме:

2. День отримання повістки поштою, що має підтверджуватись відповідною інформацією або документами від поштового оператора.

3. Якщо Ви прийшли на поштове відділення та відмовились від повістки, то підтвердженням про отримання повістки буде відмітка про відмову отримати поштове відправлення.

4. Коли під час уточнення своїх облікових даних у ТЦК Ви повідомили про своє місце проживання, однак відсутні за такою адресою, то день проставлення відмітки про відсутність за адресою місця проживання буде вважатись днем вручення повістки та підтвердженням про її вручення.

Останні новини