Ми запустили проєкт “Знайомся: Київ!”, щоб розповісти переселенцям про наше місто
Новини
16.06.2023

Ми запустили проєкт “Знайомся: Київ!”, щоб розповісти переселенцям про наше місто

Ми запустили проєкт “Знайомся: Київ!”, щоб розповісти переселенцям про наше місто

У 2022 році Вадим Столар, український політик і меценат, взяв участь у запуску ініціативи “Знайомся: Київ!”, реалізованої нашим Благодійним фондом. Цей проєкт має на меті запропонувати безплатні екскурсії столицею вимушеним переселенцям. Його основна мета – познайомити людей із багатою історією міста, надаючи можливість тим, хто втратив рідний дім, перезавантажитися, відновити сили та отримати позитивні емоції.

Вадим Столар розповів про свої мотиви зі створення проєкту “Знайомся: Київ!”

“Я відчуваю глибоку прихильність до Києва і щиро цікавлюся його історією. У співпраці з Вагіфом Алієвим ми надали окрему будівлю для Музею історії міста Києва. Заклад був без власного приміщення вісім років, до 2012 року, коли нарешті його отримав. Саме захоплення історією міста спонукало мене силами Фонду започаткувати проєкт “Знайомся: Київ!” у 2022 році, пропонуючи екскурсії спеціально для внутрішньо переміщених осіб. Я щиро бажаю, щоб ті, хто був змушений залишити свої домівки і зараз опинився в Києві, глибше занурилися в цікаву та визначну історію нашого міста, відчули його сутність і полюбили його”, – заявив засновник Фонду Вадим Столар.

Подробиці про екскурсійний проєкт

 

“Ми у Фонді із задоволенням прийняли пропозицію нашого засновника Вадима Столара щодо такого проєкту, оскільки серед нас є багато киян, і всі без винятку люблять це місто. Але для вирішення такого завдання потрібні відповідні знання, досвід і професійний підхід. На щастя, це не стало проблемою, оскільки ми знайшли партнера, який охоче об’єднав зусилля з нами, щоб познайомити ВПО зі столицею та її величною історією. Тож проєкт було запущено!

З моменту його заснування в екскурсіях вже взяли участь близько 200 людей, які познайомилися з цікавими історичними фактами про Київ та занурилися у знакові події минулих років. Звичайно, інтерес до цих екскурсій величезний, що спонукає нас організовувати зустрічі щоп’ятниці чи щосуботи, щоб глибше познайомитися з Києвом”, – розповіла Наталія Приходько, волонтерка Фонду Вадима Столара.

Вона також розповіла, що навесні до третьої річниці Фонду волонтери зробили собі особливий подарунок – комплексну екскурсію Києвом.

 

“Як команда, ми мали нагоду насолодитися чудовою екскурсією нашим улюбленим містом. Такий досвід дає нам змогу глибше поринути у проєкти, які ми втілюємо, отримуючи глибоке розуміння їхньої ефективності у допомозі людям. Крім того, це зміцнює наш зв’язок зі справою, нагадуючи нам, чому ми є волонтерами, і зміцнює цінності, які ми підтримуємо. Зрештою, цей досвід дає нам усім змогу продовжувати докладати зусиль задля Перемоги України”, – наголосила Наталія Приходько.

Партнери Фонду Вадима Столара у проєкті “Знайомся: Київ!” розкрили свою мотивацію

Фонд Вадима Столара співпрацює з екскурсійним бюро «Цікавий Київ», спільнотою жителів, які обожнюють своє місто та прагнуть продемонструвати його справжню красу та розповісти про його величну історію.

“На сьогодні особливої уваги потребують саме вимушені переселенці, які опинились без рідного дому та мусять адаптуватися до нового життя тут, у Києві. Тому ми докладаємо всіх зусиль, щоб їхнє знайомство з містом було приємним, насиченим позитивними емоціями. Співпрацюючи з Фондом Вадима Столара, ми організовуємо екскурсії, які знайомлять ВПО зі столицею, її різноманітними куточками та історіями. Ми прагнемо полегшити процес адаптації та надихнути їх на любов до Києва”, – висловила свою думку директорка екскурсійного бюро Юлія Ліщук.

Учасники програми “Знайомся: Київ!” розповіли про свій досвід

Вимушена переселенка Вікторія висловила своє приємне здивування екскурсією про котів, яка через окремі історії пухнастиків розповідає про Київ. Як власниця кота, яка взяла його з собою під час евакуації, вона не очікувала подібного підходу та викладення історії столиці. За словами жінки, і вона, і її дитина отримали велике задоволення від екскурсії та розважальних квестів. Вони щиро вдячні Фонду Вадима Столара за таку унікальну нагоду.

фото1
фото2
фото3
фото4
фото 5
фото 6
фото 7
фото 8

Наш Фонд разом з партнерами пропонує різноманітні екскурсії столицею

Ініціатива Вадима Столара на сьогодні вилилася у багато різноманітних екскурсій різної тематики та спрямованості. Ось кілька останніх прикладів цих цікавих подій:

19 травня відбулася екскурсія «Київ. Котики. Любов» для сімей переселенців з дітьми. Цей унікальний захід був подвійним досвідом, з окремими активностями для дорослих і дітей. Поки діти насолоджувалися розважальним і пізнавальним квестом з аніматором, дорослі прогулювалися Пейзажною алеєю, слухаючи захопливі історії про любов киян (і не тільки) до котів.

Екскурсія «Містика Києва», що відбулася 12 травня, дозволила учасникам дослідити найзагадковіші місця столиці. Вони поринули в гостроцікаві історії та події, переплетені з містичною аурою міста.

29 квітня відбулася подія «Київ як на долоні» – пішохідна екскурсія з чарівними краєвидами, історичними таємницями та міськими легендами з елементами чаклунства та містики. Учасники милувалися панорамою міста зі «скляного» мосту, насолоджувалися краєвидами Європейської площі та поринули у цікаві розповіді гіда.

Крім того, 22 квітня відбувся цікавий дитячий квест «Старе місто в ребусах і загадках». Учасники розгадували головоломки, вирішували завдання, милувалися грандіозними малюнками на будівлях, шукали визначні пам’ятники та приховані скульптури. Насамкінець екскурсії на переможців чекав сюрприз у серці історичного Києва.

Якщо ви переселенець, проживаєте в Києві та бажаєте взяти участь у турах, які організовує ініціатива “Знайомся: Київ!”, стежте за новинами та анонсами нашого Фонду у соцмережах

Останні новини