Майже півтори тисячі сімей отримали психоемоційну підтримку в проекті «Відновись» Фонду Вадима Столара
Новини
19.02.2024

Майже півтори тисячі сімей отримали психоемоційну підтримку в проекті «Відновись» Фонду Вадима Столара

Майже півтори тисячі сімей отримали психоемоційну підтримку в проекті «Відновись» Фонду Вадима Столара

Благодійний фонд Вадима Столара провів сьомий етап проекту «Відновись», який проходив у готелі «VitaPark Карпати» у селі Жденієво Закарпатської області. Учасники відчули емоційне перезавантаження та налаштувалися на позитивні зміни в безпечному та комфортному місці тут.

«Наш Фонд вже всьоме надає психологічну підтримку сім’ям, які втратили батька або залишилися без житла внаслідок бойових дій, у рамках проекту «Одужай». За цей час нам вдалося допомогти майже півтори тисячі сімей. Півтора року, як триває проект.Це наш внесок у відновлення фізичного та психічного здоров’я матерів і дітей, а отже – у майбутнє України», – зазначив засновник Фонду Вадим Столар.


Волонтер Фонду Вадима Столара Наталія Приходько розповіла подробиці, як проходить психоемоційне відновлення в рамках проекту «Відновись».

«Ідея проекту народилася тоді, коли ми, допомагаючи людям по всій країні, побачили та зрозуміли, скільки громадян потребують емоційного відновлення. Тому ми з командою придумали та реалізували проект «Відновись». Його суть не просто відпочинок сімей постраждалих від війни в безпечних і мальовничих куточках України, хоча це теж важливо.З матерями та дітьми багато працюють спеціалісти (психологи, арт-терапевти, аніматори).Адже в першу чергу ми прагнемо допомогти людям морально перезавантажитися, видихнути, набратися сил і зміцнити бажання рухатися далі», – розповіла Наталія Приходько.

У Фонді кажуть, що за півтора року існування проекту «Відновись» в країні та суспільстві відбулися зміни, на які треба реагувати.

«Зараз ми спостерігаємо, що українці все більше втомлюються, емоційно вигорають, їм потрібно все більше сил, щоб жити повноцінним життям і почуватися впевнено в суспільстві. І нам потрібно докладати все більше зусиль, щоб їм у цьому допомогти. Сьомий етап «Recover» був для нас досить складним і дав нам розуміння того, що і як потрібно змінити, щоб наша підтримка була ще ефективнішою», – йдеться у повідомленні Фонду.

Останні новини