Скоро Міжнародний жіночий день – "свято весни та жіночності"? Не зовсім!
Новини
04.03.2024

Скоро Міжнародний жіночий день – "свято весни та жіночності"? Не зовсім!

Скоро Міжнародний жіночий день – "свято весни та жіночності"? Не зовсім!

Цей день – про жінок, рівних у своїх правах із чоловіками. Про їхнє право обирати та бути обраними, здобувати бажану освіту, працювати, мати гідну зарплату та займати керівні посади.

У різні роки жінки по всьому світу виходили на вулиці, аби виборювати ці права. І все, що сьогодні ми з вами вважаємо звичним, – тільки їхня заслуга.

Звісно, немає нічого поганого в тому, щоб дарувати жінці квіти чи тішити її подарунком. Але не стосовно якогось особливого дня, а тільки тому, що кожна з жінок – особлива й незамінна. Тільки вдумайтеся, скільки всього вона опанувала! Жінка плекає дітей, дбає про близьких і дім. А ще працює, вчиться, досліджує та перемагає... і цей перелік невичерпний.

До дня 8 березня ми готуємо цікавий проєкт про жінок, не про "квітковість"! Ми будемо говорити про рівність, право на вибір та право бути почутою, про наполегливість, рішучість, амбіційність.

Якщо ви знаєте цікаві історії життя ваших знайомих жінок, які розказують про їхні досягнення у професійній сфері чи становлення у суспільстві, – опишіть ці історії у формі за посиланням.

А ми уважно ознайомимося з ними та будемо публікувати обрані розповіді в нашій рубриці «Знай своїх, твоїх і наших».

Давайте разом позбавлятися стереотипів стосовно 8 березня. І розказувати нашій країні про жінок, які змогли реалізувати себе та заявили про себе суспільству.

За матеріалами Vogue Ukraine, Інформаційного агентства УНІАН

Останні новини