Щоразу, коли вирушаємо в незламний Харків з гуманітарною місією, знаємо, якою теплою буде зустріч з людьми
Новини
24.07.2023

Щоразу, коли вирушаємо в незламний Харків з гуманітарною місією, знаємо, якою теплою буде зустріч з людьми

Щоразу, коли вирушаємо в незламний Харків з гуманітарною місією, знаємо, якою теплою буде зустріч з людьми

Щоразу, коли вирушаємо в незламний Харків з гуманітарною місією, знаємо, якою теплою буде зустріч з людьми. Місто-герой вистояло, а нині – наповнюється життям.

Продуктову допомогу отримали постраждалі громадяни, які під час війни знайшли прихисток у Харкові, оскільки в їхніх містах тривають бойові дії, родини, які втратили рідних на війні, і ті, хто втратив житло.

Нині на обличчях людей – усмішки, проте в очах – біль і спогади пережитого: щоденні обстріли, тисячі повітряних тривог та історії порятунку. Вони бачили всі жахи війни, загартувалися, зберегли в собі незламну віру та беззаперечну впевненість у Перемозі.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну громадяни отримали від Фонду:

- понад 613 тисяч порцій гарячого харчування;

- понад 284 тисячі продуктових наборів (станом на середину червня);

- понад 117 тисяч одиниць медикаментів та гігієнічних засобів.

Наразі Фонд Вадима Столара допомагає ВПО, родинам полеглих героїв, а також тим, хто внаслідок війни втратив житло. Наші волонтери постійно аналізують ситуацію в різних регіонах країни і тримають руку на пульсі, де найбільше потрібна допомога. Далі – команда Фонду формує логістику, готує багатотонні вантажі з продуктовими наборами та вирушає з гуманітарними місіями.

Географія гуманітарних місій Благодійного фонду не обмежується певними регіонами України, адже ми прагнемо надати допомогу якомога більшій кількості людей, які опинилися у скруті через війну. Ми відвідали з гуманітарними місіями як прифронтові та деокуповані громади, що найбільше постраждали, так і більш безпечні регіони, де наразі знайшли прихисток багато переселенців, рятуючись від жахів війни. Загалом команда Фонду відвідала понад 200 населених пунктів з продуктовою допомогою.

Окрім запланованих гуманітарних місій, ми також оперативно реагуємо на виклики війни та вирушаємо в регіони, яким терміново потрібна допомога. Зокрема, після руйнування дамби Каховської ГЕС наші волонтери відразу попрямували на Херсонщину, куди доставили питну воду та харчові продукти, щоб допомогти місцевим жителям.

Благодійний фонд також реалізовував велику програму надання адресної продуктової допомоги українцям, які внаслідок бойових дій опинилися у скруті.

Дякуємо за незламність, Харкове! Ми поруч і завжди готові допомогти. Разом – до Перемоги!

Останні новини